Nijmegen omarmt Roze Woensdag – en hoe!

De woensdag van de Vierdaagsefeesten kleurde traditioneel roze, en stond daarmee volledig in het teken van acceptatie en diversiteit.

Op deze alom bekende ‘Rainbow Wednesday’ trakteerden locaties als Credible, Hertogplein en ThomTom nog vóór het middaguur op een extravagante viering van de liefde. SMKMRKT voegde een extra festival toe: Honey Honey, een sensatie van dj’s, bands en performances. Ook hier werd uitbundig feestgevierd en tegelijkertijd zagen bezoekers hun kans schoon om 4-Daagse lopers toe te juichen en aan te moedigen.

Ook het avondprogramma had op veel locaties een roze tintje: van ABBA en Queen tribute bands tot Gerard Joling bij Matrixx Live @ de Kade. Bestuursvoorzitter Walter Hamers van Stichting Vierdaagsefeesten merkt op: “Waarden als vrijheid, gemeenschappelijkheid, gastvrijheid en verbinding zijn de hele week aanwezig, maar komen op een dag als vandaag nog extra tot uiting”.

In een uitverkochte Stevenskerk droomde men heerlijk weg bij de jaren ’70 sound van The Teskey Brothers. De hele week voltrekken zich in de oudste kerk van Nijmegen bijzondere, intieme optredens van toonaangevende artiesten. Voor vanavond zijn er nog enkele kaarten beschikbaar voor het concert van Josh Ritter; de man die tot de eredivisie van singer-songwriters behoort, en vaak wordt vergeleken met helden als Bruce Springsteen en Bob Dylan. Vrijdag kun je nog genieten van Nijmeegs singer-songwriter Lucky Fonz III, wiens shows bekend staan om hun unieke combinatie van humor, diepgang en ontroering.

De dresscode werd vandaag meer dan begrepen en met zo’n 255.000 bezoekers was deze Roze Woensdag nagenoeg even drukbezocht als vorig jaar. De weersomstandigheden waren optimaal: met 23 graden in plaats van de 33 graden van vorig jaar was het ideaal festivalweer. Er werd volop genoten van de programmering, de sfeer zat er goed in en er werd veel gegeten en gedronken; dikke kans dat de vele evenementorganisatoren deze week met een positief resultaat zullen eindigen. Een hele stad omtoveren tot grootste feestlocatie van Nederland, met prachtige podia en 1.149 bands en artiesten, is namelijk alleen mogelijk als er een hele week belangstelling is aan de barren en kramen.

Wist je dat maar liefst 25% van de Vierdaagsefeesten bezoekers alle 7 dagen feestviert? Voor deze fanatiekelingen hebben we goed nieuws: dit was pas dag 5. Oftewel, nog twee onvergetelijke dagen te gaan!


Fotografie: Jan Willem de Venster

Nieuws

Nog 2 plekken vrij bij Carnaval 2020 op Wijchensnieuws & HorecanieuwsWijchen!
17 feb

Nog 2 plekken vrij bij Carnaval 2020 op Wijchensnieuws & HorecanieuwsWijchen!

Zoals u weet gaan we van 21 t/m 25 februari uitgebreid aandacht besteden op onze...
Carnaval 2020: 23 februari 'Vet coole tieneravond met STUK TV' bij De Markies!
17 feb

Carnaval 2020: 23 februari 'Vet coole tieneravond met STUK TV' bij De Markies!

Zondagavond  vet coole...
Carnaval 2020: 23 februari Café Anneke 'Carnaval van toen'!
17 feb

Carnaval 2020: 23 februari Café Anneke 'Carnaval van toen'!

Carnaval zoals het hoort, in het café, polonaise, hossen en dansen vanaf 15:00...